Miten InBody-mittaus toimii?

Sisällysluettelo

Mitä tarkoittaa InBody-mittaus?

 

InBody-mittaus on tunnettu ja luotettava kehonkoostumusmittauksen menetelmä. Se perustuu bioimpendanssimetodiin, joka antaa erittäin tarkkaa tietoa elimistön tilanteesta.

 

InBody-mittaus on tehokkain kehonkoostumuksen mittausmenetelmä

 

InBody-mittaus antaa erittäin täsmälliset tulokset, jotka ovat validit ikään, sukupuoleen tai mitattavan henkilön kokoon katsomatta. InBody-mittauksen taustalla on patentoitu bioimpendanssimenetelmä (Bioelectrical Impendance Analysis, BIA), jossa kehon läpi johdetaan kevyt sähkövirta.

 

Bioimpendanssi tarkoittaa sähkönjohtavuuden mittaamista, eli vaihtovirran kohtaamaa vaihtelevaa vastusta eri osissa kehoa. Eri kudokset reagoivat sähkövirtaan eri tavoin. Neste johtaa sähköä erinomaisesti ja rasva puolestaan toimii kuin eristeenä.

 

Bioimpedanssimittaus on menetelmänä ylivertainen. Se raportoi yksilöllisestä ravitsemustilasta ja henkilön terveydentilasta tarkkuudella, joka ei muilla menetelmillä ole mahdollista.

 

Kaikki Bodymajan InBody-mittaukset tehdään InBody 770 -laitteella, joka on tällä hetkellä alansa ehdoton ykkönen. Vastaavat laitteet ovat laajalti käytössä myös terveydenhuollon ja tutkimuksen piirissä.

 

Millaisia kehonkoostumusmittauksen menetelmiä on olemassa?

 

Muita kehonkoostumusmittauksen menetelmiä bioimpendanssimetodin lisäksi ovat esimerkiksi vedenalaispunnitus, DEXA-mittaus, ihopoimumittaus (ns. pihtimittaus) ja tietokonetomografia (CT-kuvaus).

 

Näihin verrattuna bioimpendanssimenetelmän edut ovat kiistattomat. Edellä mainituista vedenalaispunnitus, DEXA-mittaus ja tietokonetomografia ovat huomattavan kalliita ja ne vaativat ammattilaisten erikoislaitteita. Ihopoimumittaus puolestaan on hyvin epätarkka ja yksipuolinen mittaustapa, jossa virhemarginaali on suuri.

 

Bioimpendanssiin perustuvan InBody-mittauksen sen sijaan voi kuka tahansa suorittaa sopivassa mittauspisteessä edullisesti ja täysin omatoimisesti. InBody-mittaus ei vaadi lähetettä tai terveydenhuollon ammattilaisen läsnäoloa.

 

Bioimpendanssimenetelmän tulokset ovat merkittävän monipuoliset muihin mittaustapoihin verrattuna. Sen avulla voidaan määritellä painon lisäksi yksittäiset ainesosat, joista keho koostuu: nesteet, mineraalit, proteiinit ja rasva. Tämä on niin sanottu nelikomponenttimalli, jota pidetään tarkimpana mahdollisena kehonkoostumuksen mallinnustapana.

 

Mitä InBody-mittauksessa tapahtuu?

 

InBody-mittauksen tekeminen omatoimisesti on helppoa. Saat Bodymajan verkkokaupasta linkin, jota klikkaamalla pääset sisään valitsemallesi mittauspisteelle. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain seurata laitteen antamia ohjeita.

 

Varsinainen mittaustoimenpide kestää vain noin minuutin. Tänä aikana seisot mittauslaitteen jalustalla, pidät käsikahvoista kiinni ja laite suorittaa erilaisia impedanssimittauksia kuudella taajuudella.

 

Laitteen käyttöliittymä on suomenkielinen, kuten myös mittauksesta saamasi raportti. Bodymajan Oma Body -raportti sisältää kaikkiaan 15 sivua ja yli 40 eri mittaustulosta kehosi koostumuksesta.

 

InBody-mittauksen turvallisuus

 

Kehonkoostumusmittaus on täysin turvallinen ja kivuton toimenpide. Bioimpedanssimittauksessa käytetty sähkövirta on erittäin pieni, noin 80 mikroampeeria. Mittauksessa käytetyt taajuudet eivät stimuloi hermoja.

 

InBody-mittauslaite luokitellaan lääkintälaitteeksi. Siten siihen liittyy tarkka raportointivelvollisuus kaikista poikkeamista. Laitteiden taustalla on runsaasti tutkimusta ja niiden luotettavuutta on selvitetty seikkaperäisesti. Menetelmä on ollut käytössä jo 25 vuotta ilman raportoituja haittavaikutuksia.

 

Sydämentahdistinta käyttäviltä potilailta InBody-mittaus on kielletty, sillä näiden laitteiden yhteensopivuutta ei ole tutkittu.

 

Bodymajan InBody 770 -laitteen tekniset tiedot

 

Kaikki Bodymajan mittaukset tehdään InBody 770 -laitteella, joka on tällä hetkellä alansa ehdoton ykkönen. 

Lääkintälaitehyväksyntä: MDD/93/42/EEC

Patentoitu mittausmenetelmä

Mittaustaajuudet: 1, 5, 50, 250, 500, 1000 kHz

Mittauksen kesto: 60 sekuntia

Mitattavan paino: 10–270 kg

Mitattavan ikä: 3–99 vuotta

Mitattavan pituus: 95–220 cm

Mittaukset: 30 impedanssimittausta 6 taajuudella, viidestä kehon osasta (oikea ja vasen käsi, keskivartalo, oikea ja vasen jalka)

 

Bodymajan InBody-mittauksen antamat raporttitiedot

 

Bodymajan kehonkoostumusmittaus antaa aina samanlaisen, helppolukuisen Oma Body -raportin, jossa käydään läpi mittaustulokset selityksineen. Raportti sisältää selkeät graafit jokaisesta arvosta sekä tulosten tulkintaohjeet.

 

Oma Body -raportin mittaustulokset:

 

Kokonaispisteet

Lihas-rasvadiagnoosi

Rasvaprosentti

Viskeraalirasva

Painotavoite

Lihastasapaino

Nestetasapaino

Vyötärö-lantiosuhde

Segmentaalinen ympärysmitta

Kehonkoostumus

Tutkimusparametrit

Segmentaalinen rasvadiagnoosi

Ravitsemustilan arviointi

Vartalotyyppi

Kalorinkulutus liikunnassa

Painoindeksi

Kehon vaihekulma

 

>> Lue lisää kehonkoostumusmittauksesta ja Oma Body -raportin tulosten tulkinnasta

 

Kuinka pääsen InBody-mittaukseen?

 

Bodymajan InBody-mittaukseen voi tulla kuka tahansa oma-aloitteisesti. Lähetettä ei tarvita. Mittauspisteemme sijaitsevat kätevästi kauppakeskuksissa ympäri maata ja ne toimivat itsepalveluperiaatteella.

 

Voit tulla mittaukseen juuri silloin, kun se sopii itsellesi parhaiten. Tarjoamme sekä kertamittauksia että edullisia sarjapaketteja.