Ohjeet – näin Bodymajan
mittaukset toimivat

Sisällysluettelo

Miten kehonkoostumusmittaus tehdään?

1

Osta ensin mittaus verkkokaupastamme. Tilaus on
voimassa 12 kuukautta ostopäivästä. 

2

Saat heti tilauksen jälkeen ovenavauslinkin sähköpostilla
ja tekstiviestinä. Jos olet ostanut sarjakortin tai vuosipaketin, saamasi linkki toimii koko voimassaoloajan. 

3

Mene lähimpään toimipisteeseen. Sinun ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Toimipisteemme sijaitsevat kauppakeskuksissa ja ovat auki kaikkina viikonpäivinä. Seiso vain muutama minuutti aloillasi, jotta nesteet tasaantuvat kehossasi.

4

Mittauspisteen ovella, klikkaa kännykästäsi ovenavauslinkkiä ja valitse avautuvalta sivulta toimipiste. Klikkaa sivulta vihreää Avaa-painiketta. Oven sähkölukko aukeaa, voit avata oven ja astua sisään. Jos painikkeessa on teksti ”Varattu” ja painike on punainen, odota muutama minuutti, että tila vapautuu.

5

Tila on käytössäsi 12 minuutin ajan. Tänä aikana ovi on lukittuna, eikä sitä saa avattua ulkopuolelta.

6

Jätä päällystakki ja painavat vaatteet naulakkoon. Samoin taskussa olevat painavat esineet, kello, kännykkä ja painavat korut on hyvä asettaa mittauksen ajaksi pöydälle. Muuta vaatetusta ei tarvitse riisua, mittalaite vähentää automaattisesti 1 kg:n painosta, jolla kompensoidaan vaatteiden painoa.

7

Ota kengät ja sukat pois mittauksen ajaksi. Toimipisteestä löydät desinfiointiliinoja, joilla voit puhdistaa jalkapohjat, kämmenet ja halutessasi laitteen jalan- ja kädensijat. Esimerkiksi rasvaiset ihovoiteet jalkapohjissa tai kämmenissä voivat haitata mittausta.

8

Asetu seisomaan laitteelle, ja seuraa näytön ohjeita ja ääniopasteita.

9

Laite kysyy aluksi ID:tä, laita tähän puhelinnumerosi perusmuodossaan esim. 040 tai 050 eli etunollan kera. Aina ilman +358- alkua, vaikka olisit sen kirjannut kun tilasit mittauksen.

10

Ensimmäisellä käynnillä laite kysyy vielä erikseen puhelinnumeron, pituuden, iän ja sukupuolen. Myöhemmillä kerroilla, jos nämä on jo automaattisesti täytetty, paina enter aloittaaksesi testin.

11

Mittaus kestää minuutin, pysy tämä aika mahdollisimman paikoillaan. Mittaus päättyy kun prosenttiluku on 100% ja voit poistua tilasta. Löydät kattavat tulokset verkkopalvelusta.

12

Kun mittaus on päättynyt, ota mukaan omat tavarasi. Tulokset ovat luettavissa  Oma Body – tililläsi muutaman minuutin sisällä.

Miten teet kehonkoostumusmittauksen ja verenpaine + puristusvoima -mittaukset samalla kerralla?

Huom! Jos jokin menee mittauksen aikana pieleen, esim. vahingossa liikut, puhut tai huomaat ettet ole kunnolla sensorien kohdalla, voit siirtyä pois laitteelta ja aloittaa alusta.

Video – näin toimit mittauspaikalla

Miten valmistautua kehonkoostumusmittaukseen?

Kuvattu laitteella oleva nainen

Kenelle kehonkoostumusmittaus ei sovi?

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä - En ole vielä ostanut

Mittausta ei voi maksaa toimipisteellä vaan kaikki maksut tehdään verkkokauppamme kautta. Voit tehdä ostoksen esimerkiksi älylaitteella suoraan mittauspisteen edestä, mutta suosittelemme tekemään ostoksen etukäteen, jotta mittauspisteen käyttöohjeet ovat tulleet jo tutuksi.

Hyväksymme ePassin ja Smartumin liikunta- ja hyvinvointietujen verkkomaksut, joilla saat palvelun heti käyttöösi.

Mobiilimaksut ovat poistumassa keväällä 2023 maksutapana.

Mobiili: Löydät Bodymajan Smartum ja ePassi -sovelluksista. Maksun jälkeen lähetä viesti [email protected] ja toimitamme mittauspakettiin oikeuttavan koodin sinulle. Epassi- ja Smartum -ostoksiin kuuluu mukaan omaehtoiseen liikuntaan soveltuvan videovalmennuksen, jonka voi pyytää meiltä viikko ostoksen jälkeen.

Kaikki mittauspaketit ovat henkilökohtaisia ja niillä ei palveluehtojen mukaisesti saa eikä voi mitata toista henkilöä. Järjestelmä lukitsee tulokset automaattisesti ja toistuvissa tapauksissa voimassaoleva mittauspaketti voidaan poistaa käytöstä ilman oikeutta rahanpalautukseen.

Jos ostat mittauspaketin toiselle henkilölle niin tee ostos normaalisti, mutta kirjaa kassalla tämän toisen henkilön yhteystiedot, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Ostoksen hetkellä samalla rekisteröidytään palveluun. Jos haluat ostaa lahjaksi tai ajastaa lähetyksen niin osta lahjakortti. Lahjakortin koodilla lahjansaaja pystyy lunastamaan mittauspakettinsa.

Oma Body -palvelu on Bodymajan itsensä kehittämä ainutlaatuinen kehonkoostumuksen raportointi- ja analysointipalvelu. Kaikki Bodymajassa mitatut tuloksesi tulevat yhden palvelun sisään ja voit vertailla niitä mittauksesta toiseen. Saat myös paljon hyödyllistä tietoa, jota perinteinen raportointi ei anna. Sinun on helppo palata yhä uudelleen tarkistelemaan tuloksiasi ja ei tarvitse muistella mitä niistä joku kertoikaan.

Ale-koodi käytetään kassalla maksutapojen alapuolella olevasta painikkeesta

Saat mittauspaketin oston yhteydessä oven avaukseen oikeuttavan linkin, jota painamalla saat avattua sähkölukon täysin itsenäisesti. Toimipiste on käytettävissäsi mittauksen valmisteluiden ja mittauksen ajan – maksimissaan 12 minuuttia. Toimipisteestä löytyy
ohjeita mittauksen tekemiseen ja mittalaite avustaa äänikomennoilla.

Sarjakorttia ja vuosipakettia voit hyödyntää kätevästi kehosi muutosten seuraamiseen. Kaikki mittauspaketit ovat voimassa 12 kk ostopäivästä. Vuosipaketti on rajoittamaton eli voit itse käydä mittauksessa voimassaoloaikana niin usein kuin haluat. Ostettuasi mittauksen saat linkin oven avaamiseen tekstiviestillä ja sähköpostilla lähettäjältä Bodymaja. Sama linkki toimii koko sarjakortin tai vuosipaketin voimassaoloajan. Voit käyttää ostamaasi mittausta missä toimipisteessämme tahansa ja vaihdella toimipisteiden välillä halutessasi. 

Bodymajan käyttämät mittalaitteet ovat turvallisia. Kehon sisälle asennetut metalliosat johtavat sähköä ja voivat hieman muuttaa mittaustulosta verrattuna jos näitä osia ei olisi. Tulokset ovat kuitenkin vertailukelpoisia keskenään ja yleisesti voidaankin todeta, että kehoon kohdistunut operaatio näkyy selvemmin mittaustuloksissa kuin itse asennettu metalli. Pystytkin seuraamaan esimerkiksi leikkauksesta toipumista neste- ja lihastasapainon avulla.

Usein kysyttyä - Olen käynyt mittauksessa

Oma Body -sivu löytyy mobiililaitteella kolmen viivan takaa tai tietokoneella ylävalikosta. Olet saanut ostoksen jälkeen tunnukset sähköpostiisi (katsothan myös roskapostin). Pääset kirjautumissivulle tästä.

Tulokset löytyvät mittauksen jälkeen Oma Body -palvelusta. Olet saanut tunnukset ostoksen yhteydessä (katso myös roskaposti lähettäjältä Bodymaja). Katsothan aina ensin Oma Body -palvelusta ennen kuin olet yhteydessä asiakaspalveluun. Tavallisesti tulosten puuttuessa jossain taustatiedossa on esim. näppäilyvirhe. Onkin tärkeää, että käytät samaa puhelinnumeroa sekä tilauksella että mittalaitteella toimipisteessä. Olethan yhteydessä asiakaspalveluun mikäli tästä ohjeesta ei ollut apua. Yleensä tulokset löytyvät.

Kaikki mittauspaketit ovat henkilökohtaisia ja niillä ei palveluehtojen mukaisesti saa eikä voi mitata toista henkilöä. Järjestelmä lukitsee tulokset automaattisesti ja toistuvissa tapauksissa voimassaoleva mittauspaketti voidaan poistaa käytöstä ilman oikeutta rahanpalautukseen. Jos näin on kuitenkin käynyt ja haluatte molemmat tulokset niin kannattaa tehdä toiselle henkilölle mittauspaketin ostos ja olla yhteydessä asiakaspalveluun tulosten vapauttamiseksi.

Bodymaja ei vastaa InBodyn sovelluksesta vaan se on laitevalmistajan sovellus. Laitteiltamme saa kuitenkin tulokset siirrettyä sovellukseen seuraavasti: 1. Ota mobiililaite lähelle laitetta siten, että yletyt siihen nousematta mittalaitteelta, 2. Tee mittaus normaalisti, 3. Lopuksi skannaa näytöltä QR-koodi, joka ohjaa tuloksesi sovellukseen. Jos nouset laitteelta niin näyttö nollaantuu.

Oven avauslinkki lähetetään aina ostoksen jälkeen sekä sähköpostilla että tekstiviestillä. Kannattaa tarkistaa myös roskapostikansio ja etsiä lähettäjää ”Bodymaja”. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Mittalaite reagoi myös heikkoon signaaliin. Tulokset tallentuvat aina mittalaitteen muistiin, joten heti kun signaali palautuu tulevat tulokset Oma Bodyyn. Yleensä viivettä ei ole lainkaan. Käy katsomassa Oma Body ja jos tuloksia ei näy niin olethan vasta sitten yhteydessä asiakaspalveluun.

Vierasmittaus-painikkeen painaminen tarkoittaa sitä, että olet ohittanut ID-kentän täyttämisen ja tuloksesi on mitattu ilman tunnistetietoja. Tulokset ovat kuitenkin tallentuneet. Otathan yhteyttä asiakaspalveluun ja kerrot viestissäsi puhelinnumeron lisäksi ikäsi ja pituutesi.

Analyysi-sivun kirjallinen raportti luodaan tekoälymallimme avulla, johon yhdistetään sinun mittausraportin dataa ja tekoälymallimme tietoja.

Tekoälylle ei anneta mitään tunnistetietoja, joista sinut voisi tunnistaa.

Tämä osio on ilmainen lisäosa, joka tarjotaan kaikille vähintään kaksi kertaa palvelua käyttäneille.

Usein kysyttyä - Muut kysymykset

Näet jäljellä olevat käyntikerrat ja/tai voimassaoloajan oven avauslinkistä toimipistelistauksen yläpuolelta

Näet jäljellä olevat käyntikerrat ja/tai voimassaoloajan oven avauslinkistä toimipistelistauksen yläpuolelta. Mikäli sinulta on mennyt useampi avauskerta hukkaan niin olethan yhteydessä asiakaspalveluun.

Pahin on tapahtunut. Tällainen tilanne on kuitenkin todella harvinainen ja jos alla oleva ohje ei auta niin se viittaa yleensä johonkin laiterikkoon.

 

  1. Kokeile avata ovi avauslinkistä uudelleen tai odottaa esimerkiksi pari minuuttia ja yrittää uudelleen. 
  2. Mikäli ongelma ei ratkea niin voit soittaa päivystykseen puh. 045 111 5454. Emme pysty takaamaan päivystyksen aukioloa etenkään pyhinä ja ilta-aikaan.

 

Kannattaa kuitenkin olla aina yhteydessä suoraan ovelta jos voimme auttaa ratkaisemaan ongelman etäominaisuuksien avulla. Otathan yhteyttä asiakaspalveluun vaikka et saisi yhteyttä puhelimitse.

Instructions in English

How to use Bodymaja body composition testing facilities?

1

Make a purchase on our online store. The test is valid 12 months from the date of the purchase.

2

After the purchase you will receive an email and SMS which includes a link to open the door of the testing facility and instructions in Finnish. When you click the link, you can see all our testing facilities.

3

Go to the nearest testing facility. When you are at the door, click the current testing facility. There is no need to book a time in advance.

4

You will see a green ”Avaa” -button (Open door -button). Push the button and open the door. If there is a red light with the text ”Varattu” (occupied), please wait for a few minutes.

5

The testing facility is reserved for you for 12 minutes. During this period, the door is locked and cannot be opened from outside.

6

Take off heavy clothes such as a coat. Place your bag, mobile phone, and other heavy items on the table. You can wear your normal clothes, the device will calculate 1 kg for them when measuring.

7

Take off your shoes and socks. There are disinfection wipes available for cleaning feet, palms and the surface of the device. For example, hand and feet creams on your skin can have a negative effect on the measurement process. 

8

Step on the measurement device, first it will measure your weight.

9

The device will request for an ID. Type your mobile number to the ID field.

10

On your first visit the device will request for additional details such as

  • Puhelinnumero = mobile phone number
  • Pituus = height
  • Ikä = age
  • Sukupuoli N/M = gender, N=Female/M=Male

Type in the details. Subsequently, if the information is already in place, press Enter to start the test.

11

Take hand electrons and spread your arms to both sides of your body. The test starts and will take approximately 1 minute. 

12

When the test is over, take you belongings with you and exit the the testing facility. You can access your test results from the Oma Body account on the Bodymaja portal within a few minutes.