Mikä on hyvä verenpaine ja miksi sitä tulisi seurata?

Tässä on tietoa Bodymajan Laajan verenpaineen mittaamisen hyödyistä:

 

Mikä on verenpaineen mittaus?

 

Verenpaineen mittaus on menetelmä, jolla mitataan veren paine verisuonissa. Se ilmaistaan kahdella luvulla: systolinen paine (kun sydän pumppaa verta) ja diastolinen paine (kun sydän lepää pumppausten välillä). Verenpaine ilmoitetaan millimetreinä elohopeaa (mmHg). Normaalit verenpainearvot aikuisilla ovat yleensä alle 120/80 mmHg. Korkea verenpaine eli hypertensio voi olla vakava terveysriski, joten sen säännöllinen seuranta on tärkeää.

 

Kuinka verenpainemittaus tehdään InBody BPBIO750 laitteella itsenäisesti?

 

Kuten Bodymajan kaikki mittalaitteet niin InBody BPBIO750 on moderni verenpainemittari, joka on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja tarkaksi.

 

Tässä ohjeet laitteen käyttöön:

 

1. Valmistautuminen: Istu mukavasti ja rauhoitu muutaman minuutin ajan ennen mittausta. Vältä kofeiinia ja tupakointia vähintään 30 minuuttia ennen mittausta.

 

2. Aseta käsi laitteen sisään: Aseta kyynärpää oikeaan kohtaan, laite ilmoittaa sinisellä valolla kun se on oikealla kohdalla.

 
3. Aloita mittaus: Paina laitteen päältä START-käynnistyspainiketta. Laite alkaa pumpata ilmaa mansettiin ja mittaa verenpaineesi.

 

4. Lue tulokset: Kun mittaus on valmis, laite näyttää systolisen ja diastolisen paineen kehonkoostumuslaitteen näytöllä. Hyväksy tulokset painamalla KYLLÄ. 

 

5. Siirry kehonkoostumusmittaukseen: Mittaa kehonkoostumus ja verenpaineen tulokset lähtevät Omabody-palveluun analysoitaviksi sekä talteen seurantamittauksia varten. 

 

Mitä hyötyjä saat säännöllisillä mittauksilla?

 

Säännöllisellä verenpaineen mittaamisella on useita etuja:

 

– Varhainen havaitseminen: Voit havaita korkean verenpaineen varhain ja aloittaa tarvittavat toimenpiteet ennen vakavien komplikaatioiden kehittymistä.

 

– Hoitovasteen seuranta: Jos käytät lääkitystä tai muita hoitomuotoja, säännöllinen mittaus auttaa seuraamaan niiden tehokkuutta.

 

– Terveysriskien vähentäminen: Korkean verenpaineen hallinta vähentää riskiä sydän- ja verisuonisairauksiin, kuten sydänkohtaukseen ja aivohalvaukseen.

 

– Yleinen hyvinvointi: Verenpaineen hallinta voi parantaa yleistä hyvinvointia ja elämänlaatua.

 

Kenelle verenpaineen mittaus on erityisen tärkeä?

 

Verenpaineen mittaus on tärkeää kaikille, mutta erityisesti seuraaville ryhmille:

 

– Ikääntyneet: Verenpaine nousee usein iän myötä, joten säännöllinen mittaus on tärkeää.

 

– Sydän- ja verisuonisairauksien riskiryhmät: Henkilöt, joilla on sukurasite sydän- ja verisuonisairauksiin, ylipaino, diabetes tai korkea kolesteroli.

 

– Raskaana olevat: Raskauden aikainen korkea verenpaine voi olla vaarallista sekä äidille että sikiölle.

 

– Lääkitystä käyttävät: Henkilöt, jotka käyttävät verenpainelääkkeitä tai muita lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa verenpaineeseen.

 

Mikä vaikuttaa verenpaineeseen positiivisesti?

 

Verenpaineeseen vaikuttavat monet tekijät ja positiiviset vaikutukset voidaan saavuttaa seuraavilla tavoilla:

 

– Terveellinen ruokavalio: Syö runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyvätuotteita ja vähärasvaista proteiinia. Vältä liiallista suolan, sokerin ja tyydyttyneiden rasvojen käyttöä.

 

– Säännöllinen liikunta: Kohtuullinen aerobinen liikunta, kuten kävely, pyöräily ja uinti, voi auttaa alentamaan verenpainetta.

 

– Painonhallinta: Ylipainon vähentäminen voi merkittävästi parantaa verenpainetta.

 

– Tupakoinnin lopettaminen: Tupakointi nostaa verenpainetta ja vahingoittaa verisuonia.

 

– Alkoholin käytön vähentäminen: Liiallinen alkoholin käyttö voi nostaa verenpainetta, joten sen kohtuullinen käyttö on suositeltavaa.

 

– Stressin hallinta: Stressin vähentäminen ja hallintatekniikoiden, kuten meditaation ja rentoutusharjoitusten, käyttö voi alentaa verenpainetta.

Miksi Bodymajassa on myös verenpaineen mittaus?

 

Bodymajan verenpainemittaus on laajempi kuin yleisimmät mittaukset. Sen tarkoituksena on mahdollistaa riittävän aikainen seuranta ennakoivasti. Verenpaine on koholla monella tietämättään ja sen vuoksi mikä olisikaan parempi tilanne selvittää asia kuin Bodymaja.


Bodymajan verenpainemittauksessa saadaan ylä- ja alapaineen lisäksi myös seuraavat arvot:

– M.A.P. (Mean Arterial Pressure): Keskimääräinen valtimopaine, joka antaa kokonaisvaltaisen kuvan verenpaineesta.


– Syke: Sydämen lyöntitiheys minuutissa, joka kertoo sydämen toiminnasta ja kunnosta.


– RPP (Rate Pressure Product): Sydämen työkuormaa kuvaava arvo, Se auttaa arvioimaan sydämen kuormitusta ja hapenkulutusta.

 

Lisäksi mittauspalvelussa piirretään historiatietoja, mikä mahdollistaa verenpaineen kehityksen seurannan ajan myötä. Palvelu kehittyy jatkuvasti, ja tietoja voidaan analysoida ristiin kehonkoostumuksen ja puristusvoima-mittausten kanssa, mikä tarjoaa kattavamman kuvan terveydentilasta kun mittauksia on useampia.