Mikä on puristusvoiman mittaus?

Tässä on tietoa Bodymajan puristusvoiman mittaamisen hyödyistä:

 

Puristusvoimamittaus Bodymajan InBody InGrip -mittarilla


Puristusvoimamittaus on tärkeä indikaattori yleisestä lihasvoimasta ja fyysisestä kunnosta. InBody InGrip -mittarilla tehtävä puristusvoimamittaus on helppokäyttöinen ja tarkka menetelmä mitata käden puristusvoimaa.

 

Tässä ohjeet mittauksen suorittamiseen:

1. Valmistautuminen: Seiso kehonkoostumusmittauksen jälkeen laitteen päällä ja seuraa näytön ohjeita.


2. Yleisesti käytöstä: Pidä InBody InGrip -mittaria tukevasti kädessäsi ja pidä käsi suorana reiden sivulla. Varmista, että kätesi ei kosketa vartaloa mittauksen aikana.


3. Aloita mittaus: Purista mittaria niin voimakkaasti kuin pystyt muutaman sekunnin ajan. Toista molemmat kädet kahdesti.


4. Lue tulokset: InGrip näyttää puristusvoimasi kilogrammoina (kg). Tulokset ohjataan suoraan Bodymajan Omabody-palveluun tarkempaan analysointiin.

 

Mittauksen tulokset siirtyvät Bodymajan Omabody-palveluun, jossa ne kootaan osaksi henkilökohtaista raporttia. Tämä raportti sisältää historiatietoja ja auttaa seuraamaan puristusvoiman kehitystä ajan myötä.

 

Tulosten käsittely ja analysointi


Omabody-palvelussa puristusvoimamittauksen tulokset yhdistetään muihin terveystietoihin, kuten verenpaineeseen ja kehonkoostumukseen. Näin saadaan kattavampi ja monipuolisempi kuva yksilön fyysisestä kunnosta ja terveydentilasta.

 

Tämä mahdollistaa:

 

– Yksilöllisen terveysseurannan: Voit nähdä, miten puristusvoimasi kehittyy ajan myötä ja miten se korreloi muiden terveystietojesi kanssa.


– Kuntotavoitteiden asettamisen: Voit asettaa konkreettisia tavoitteita lihasvoiman parantamiseksi ja seurata edistymistäsi.


– Henkilökohtaisen palautteen: Palvelu antaa suosituksia ja neuvoja terveydentilan parantamiseksi perustuen analysoituihin tietoihin.

 

Omabody-palvelu kehittyy jatkuvasti, ja sen tavoitteena on tarjota entistä tarkempia ja hyödyllisempiä terveyspalveluja käyttäjilleen.

 

Miksi Bodymajassa on myös verenpaineen mittaus?

 

Bodymajan verenpainemittaus on laajempi kuin yleisimmät mittaukset. Sen tarkoituksena on mahdollistaa riittävän aikainen seuranta ennakoivasti. Verenpaine on koholla monella tietämättään ja sen vuoksi mikä olisikaan parempi tilanne selvittää asia kuin Bodymaja.


Bodymajan verenpainemittauksessa saadaan ylä- ja alapaineen lisäksi myös seuraavat arvot:

– M.A.P. (Mean Arterial Pressure): Keskimääräinen valtimopaine, joka antaa kokonaisvaltaisen kuvan verenpaineesta.


– Syke: Sydämen lyöntitiheys minuutissa, joka kertoo sydämen toiminnasta ja kunnosta.


– RPP (Rate Pressure Product): Sydämen työkuormaa kuvaava arvo, Se auttaa arvioimaan sydämen kuormitusta ja hapenkulutusta.

 

Lisäksi mittauspalvelussa piirretään historiatietoja, mikä mahdollistaa verenpaineen kehityksen seurannan ajan myötä. Palvelu kehittyy jatkuvasti, ja tietoja voidaan analysoida ristiin kehonkoostumuksen ja puristusvoima-mittausten kanssa, mikä tarjoaa kattavamman kuvan terveydentilasta kun mittauksia on useampia.